Citrontærte med marengs – En lækker opskrift til citronelskere!

Citrontærte er en forfriskende og syrlig dessert, der er elsket af mange. Denne opskrift kombinerer den syrlige smag af citron med den søde og sprøde marengs, hvilket skaber en perfekt balance mellem smag og tekstur.

Ingredienser:

  • 1 færdiglavet tærtedej
  • 4 store æg
  • 200 g sukker
  • Saften og skallen fra 2-3 friske citroner
  • 1 spsk. maizena
  • 1/4 tsk. salt
  • 150 g sukker

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Rul tærtedejen ud og læg den i en smurt tærteform. Prik bunden med en gaffel.
  3. Bag bunden i ovnen i ca. 10 minutter, eller indtil den er lysebrun og sprød.
  4. Mens tærtedejen bager, kan du forberede citronfyldet. I en skål skal du piske æggene sammen med sukkeret, indtil det er lyst og luftigt.
  5. Tilsæt citronsaft, citronskal, maizena og salt til æggeblandingen. Rør godt sammen, indtil det er jævnt fordelt.
  6. Hæld citronfyldet over den bagte tærtedej.
  7. Sæt tærten tilbage i ovnen og bag den i yderligere 15-20 minutter, eller indtil fyldet er fast.
  8. Mens tærten bager færdig, kan du forberede marengsen. Pisk æggehviderne i en ren og tør skål, indtil de danner bløde toppe.
  9. Tilsæt gradvist sukkeret og fortsæt med at piske, indtil marengsen er tyk og glat.
  10. Tag tærten ud af ovnen og fordel marengsen forsigtigt over den afkølede tærte.
  11. Sæt tærten tilbage i ovnen og bag den i yderligere 10-15 minutter, eller indtil marengsen er gylden og sprød.
  12. Lad tærten køle af, inden den serveres. Du kan pynte den med revet citronskal eller friske bær, hvis du ønsker det.

Tips og variationer:

  • Hvis du ikke har en færdiglavet tærtedej, kan du lave en hjemmelavet dej ved at blande 250 g mel, 125 g smør, 75 g sukker og 1 æg sammen. Ælt dejen godt sammen, og rul den ud som anvist.
  • I stedet for citronsaft og -skal kan du bruge lemon curd som fyld. Det tilføjer ekstra sødme og intens citronsmag.
  • For en fransk twist kan du tilføje lidt vaniljeekstrakt til citronfyldet og bruge brunt sukker i marengsen.

Konklusion

Citrontærte med marengs er en klassisk dessert, der er værdsat for sin friske og syrlige smag. Denne opskrift er nem at følge og resulterer i en lækker tærte, der vil tilfredsstille enhver citronelskers smagsløg. Prøv denne opskrift i dag, og nyd den sprøde tærtebund, det cremede citronfyld og den søde marengs på toppen.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan laver man en citrontærte med marengs?

Her er en opskrift på en lækker citrontærte med marengs:Ingredienser:- 200 g Digestive kiks- 100 g smør, smeltet- 3 æggeblommer- 2 dl kondenseret mælk- Saft og skal fra 2 citroner- 4 æggehvider- 150 g sukkerFremgangsmåde:1. Knus Digestive kiksene fint i en blender eller med en kagerulle.2. Bland smørret sammen med de knuste kiks og pres det ned i bunden af en tærteform.3. Pisk æggeblommerne sammen med kondenseret mælk, citronsaft og -skal.4. Hæld blandingen over kiksebunden i tærteformen og bag tærten i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter.5. Imens tærten bager, kan du piske æggehviderne stive sammen med sukkeret.6. Når tærten er færdigbagt, tages den ud af ovnen og marengsen fordeles over citronfyldet.7. Sæt tærten tilbage i ovnen og bag den yderligere 10-15 minutter, indtil marengsen er gyldenbrun.8. Lad tærten køle af, inden du serverer den. Hvis du vil gøre tærten endnu mere lækker, kan du lave en lemon curd til at servere ved siden af. Den kan også bruges som fyld i tærten. Lemon curd laves ved at blande æggeblommer, sukker, citronsaft og -skal, og derefter langsomt opvarme blandingen over vandbad, indtil den tykner. Lad lemon curden køle af, inden den serveres.

Artiklen Citrontærte med marengs – En lækker opskrift til citronelskere! har i gennemsnit fået 3.8 stjerner baseret på 17 anmeldelser